Bőrfiatalítás
Ha az Ön bőre korábban hosszan tartó UV-hatásnak volt kitéve (ismétlődően, hosszú időn keresztül tartózkodott napon), vagy a bőre fokozottan érzékeny az intenzív UV-sugárzásra, esetleg az átlagosnál többet szoláriumozott, minden bizonnyal számolnia kell a bőr fény okozta öregedésével (photoanging) ennek legszembetűnőbb jelei, melyek már a 30-as életévektől, önállóan vagy együttesen jelenhetnek meg: a finom, majd mélyebb ráncok, a színbeli eltérések (pigmentfoltok), apró értágulatok, esetleg állandósuló bőrvörösség, tág pórusok.

A bőr felületén jóindulatú növedékek vagy rosszindulatú szövetburjánzások jelenhetnek meg. E tünetek idővel egyre kifejezettebbé válhatnak, s a rugalmasságuk csökkenése, a bőr pettyhütté válása kíséri a folyamatot. Ha a későbbiekben tartózkodik a napfénytől és fényvédőkrémet használ, a leégést megelőzheti ugyan, de a bőr fény okozta öregedése tovább folytatódik. Bőrünk tehát nem felejt.

Az új, kíméletes módszer a bőr csaknem minden rétegében kifejti jótékony hatását. Ellentétben a Co2 lézerekkel, a dermabrázióval, vagy a kémiai peelinggel, a kezelés során nem távolítjuk el a bőr felső rétegeit, így a beavatkozás nem jár hámlással vagy sebképződéssel, nedvedzéssel vagy hosszas gyógyulással.

Elkerülhető a mélyhámlasztások következményeként előforduló pigmentációs zavar, vagy hegképződés. Az alkalmazott lézerfény a bőr mélyebb rétegeibe úgy hatol be, hogy közben érintetlenül hagyja a bőrfelszínt. A nagyenergiájú fény a kollagén és rugalmas rostok mennyiségének növekedését idézi elő, így a bőr visszanyeri támasztékát, mely a megfelelő tartást és tónust, rugalmasságot és feszességet biztosítja.

A kezelés látható javulást eredményez a fénykárosodott bőr esetében: eltávolítja a kitágult hajszálereket, enyhíti a színbeli eltéréseket és stimulálja a bőr alatti kötőszövet rosthálózatát. A kezelés hatására a bőr kellemesebb tapintású lesz, csökken a pórusok mérete és a finom vagy mélyebb ráncok mélysége. A bőr színe egyenletesebb, megjelenése fiatalosabb, üdébb lesz. A módszer azoknak javasolt, akik nem kívánnak szépségük megörzése érdekében egy plasztikai sebészeti beavatkozás után heteket otthon tölteni, nem tudnak hiányozni munkahelyükről, vagy tágabb környezetük tudta nélkül szeretnék megfiatalíttatni bőrüket.