Seprűvénák, Éranyajegyek
Értágulatok, seprűvénák
Az arcon, a dekoltázson és az alsó végtagon láthatóvá váló felületi erek sok millió embernek okoznak esztétikai problémát. Oka a dohányzás, a napozás, a bőr öregedése, fogamzásgátló tabletta szedése, hormonterápia, terhesség, vagy egyszerűen örökletes tényezők. A pókhálószerűen elágazó finom hajszálerek, az ún. teleangiektázia, valamint a vastagabb, seprű vagy koszorú alakban elhelyezkedő tágult visszerek vörös, kékes, vagy lilás színűek lehetnek. Amennyiben folyamatosan láthatók a bőrön, kórosnak tekintendők, hiszen a vér lelassul az erekben, s így normál működést nem teljesítenek.

Tűzfolt,hemangióma
A komoly pszichológiai problémát okozó tűzfoltok, éranyajegyek már születéskor jelen vannak, és általában az arcon vagy a nyakon fordulnak elő. Amennyiben nem kezelik őket, idővel sötétedhet színük, növekedhet méretük, és mélyebbé is válhatnak. Ha kiemelkednek a bőr felszínéből, jelentősen megnövekszik az esetleges sérülés, kifekélyesedés, krónikus elfertőződés vagy keringési rendellenességek lehetősége.

Rozácea
Az arcbőr kivörösödésének, a finom, majd vaskos erek megjelenésének sokan nem tulajdonítanak túl nagy jelentőséget. Mivel öröklött tényezők is befolyásolják, a legtöbbször családi örökségnek, alkati tényezőnek tekintik. Ha az értágulatok mellett bőrfeszüléssel, fájdalommal járó gyulladás is jelentkezik, a rozácea előrehaladott formájával van dolgunk.

Hogyan segít a lézer?
A korszerű lézertechnológia hatékony kezelési módszert kínál az arcon levő kórosan tágult erek, éranyajegyek, valamint a seprűvénák kezelésére. Egy célzott fénysugár által a lézerkészülék éppen a megfelelő mennyiségű energiát képes az erekbe juttatni, s így a kórosan tágult érszakaszt elzárja.
A lézer „szelektíven”, a környező területek károsítása nélkül forrósítja fel a kezelt ér falát, mely ezután összetapad és felszívódik. A kezelés után a tágult ér tehát lassan és természetes módon tűnik el.

Hány kezelés szükséges?
Egy-három kezelés már szép eredményt hozhat, az értágulatok súlyosságától és kiterjedésétől függően azonban több kezelésre is szükség lehet. Közvetlenül a kezelés után az ér eltűnhet, azonban néhány óra múlva akár újra megjelenhet: ez nem befolyásolja a gyógyulást! Az eredmény csak három-hat hét eltelteével fog látszódni, hiszen a kezelt erek felszívódásához idő kell.

Hogyan készítjük fel a kezelésre?
Ez egy non-invazív kezelési módszer, mely a bőrfelület megsértése nélkül képes a problémát orvosolni. A kezelést, mely kiterjedéstől függően 10-30 percig tart, a bőr védelme és a komfortérzet fokozása érdekében hideglevegős fájdalomcsillapítással végezzük. A kezelést követően, ha csak kis felület érint a beavatkozás, folytathatja napi tevékenységét, vagy a szaunázást. Az alsó végtag kezelése után azonban érdemes pihenni, néhány napig fásli viselése gyorsíthatja a gyógyulást. Szoláriumozás vagy napozás sem a kezelés előtt 2 hétig, sem azt követően egy hónapig nem ajánlott.