Szőrtelenítés

Hogyan távolítja el a szőrzetet a lézer?
Lézeres készülékeink a szőrtelenítés gyors, egyszerű, biztonságos megoldását kínálják. A lézer egy nagy energiájú fénysugarat bocsát ki, mely keresztül hatol a bőrön a szőrtüsző irányába, majd ott elnyelődik. A fény elnyelődése során a fényenergia hővé alakul át, mely felforrósítja, és -a környező szövetek károsítása nélkül-megsemmisíti a szőrtüszőt. A lézerrel elpusztított szőrtüsző már nem képes új szőrszálat növeszteni, így az eredmény: tartós szőrtelenítés.

Honnan tudhaton hogy esetemben végezhető-e lézeres szőrtelenítés?
Általánosságban elmondhatjuk, hogy ha az arcon vagy valamely testrészen nem kívánatos szőrzete van, vagy általánostól eltérő, fokozott mértékű a szőrnövekedése, nagy valószínűséggel elvégezhető az Ön esetében is a lézeres szőrtelenítés. Amennyiben gyógyszert szed, tájékozódjon, nem okoz-e fényérzékenységet az adott készítmény (vannak olyan gyógyszerek is, melyek szedése után hónapokig nem végezhető lézeres kezelés). Orvos segítségével, az első konzultáció alkalmával biztonsággal kizárhatók azok a körülmények, melyek esetében nem ajánlott a lézeres módszer.

Fájdalmas-e a kezelés?
A legtöbben úgy írják le a kezelést, mint szúnyogcsípések vagy gumiszalag által előidézett csípő érzetek sorozata. A páciensek általában bármiféle érzéstelenítés nélkül el tudják viselni e kellemetlenségeket. A komfortérzet növelése érdekében a kezelendő területen hideg levegővel hatékony hűtést alkalmazunk, mely ehyúttal segít megóvni a bőr legfelső rétegeit a hő okozta károsodásoktól. A kezelés után fél orán belül az adott terület vörössé válhat, s a bőr a szőrtüszők körül enyhén megduzzadhat, ennek megszüntetése néhány órát, esetleg napot vesz igénybe. Sok esetben azonban semmilyen bőrfelületi elváltozás nem tapasztalható a kezelés után.

Mennyi ideig tart?
A lézeres szőrtelenítés során egyetlen villanással számos szőrszálat távolíthatunk el egyszerre, a kezelés ilyen villanások sorozatából áll. A kezelés elvégzéséhez zükséges idő a kezelendő terület nagyságától függ. A felső ajak (bajusz), vagy a pajesz általában kevesebb, mint egy percet vesz igénybe, nagyobb területek, mint hónalj, vagy a bikinivonal néhány perc alatt kezelhető, de másutt, mint például a lábszáron vagy a háton, lényegesen tovább (akár egy-másfél óráig) eltart a kezelés.

Hány kezelés szükséges?
A szőrszálak a ciklusokban növekednek. A lézer csak akkor hatékony a szőrszálra , ha az a korai növekedési (ún. anagén) fázisban van. Lényegében, a készülék azon szőrtüszőket képes elpusztítani, melyek a kezelés időpontjában aktívan növesztik a kezelést, néhány szőrtüsző éppen nem aktív, így azok akkor nem pusztíthatók el. A kezelések megismétlése szükséges e szőrtüszők hatékony kezeléséhez, s ez akkor lesz sikeres, amikor ismételten növekedési szakaszba kerülnek.

Milyen előkészítést igényel részemről a kezelés?
A konzultációra lehetőleg kinövesztett szőrzettel kell érkezni, hogy kezelőorvosunk felmérhesse a szőrnövekedés mértékét, megállapíthassa a szőrzet színét, vastagságát. Előre egyeztetett időpontban történik a kezelés, előtte 1 nappal a szőrzetet a kezelendő bőrfelületről borotvával el kell távolítani. Ha a kezelés során a bőrfelület felett szőrszálak lennének, a fény ott elnyelődne, s így nem jutna a szőrtüszők mélyére. Ha csipeszeléssel, gyantázással vagy epilálógéppel a teljes szőrszálat eltávolítjuk, akkor nem marad a szőrtüszőben szőrszál, mely a fényenergiát elnyelné, így a kezelés hatástalan lesz. Nem szoláriumozhat, vagy nem napozhat a lézeres kezeléselőtt 2 héttel mert a keletkező pigment veszélyezteti a kezelés sikerét és biztonságát.